Lazy Town

Detta är Emilias absoluta favoritprogram som visars på Playhouse Disney typ varenda dag flera gånger om dagen. Det handlar om den extremt präktiga Sportacus som blir sjuk av socker men som blir stark av sportgodis – dvs frukt o grönsaker. Han och barnen i stan Lazy Town motarbetas av Robbie Rotten som gör sitt bästa för att förbjuda stoj, lek och sport men han blir alltid dragen vid näsan i slutet och det goda vinner såklart! Här får ungarna lära sig en massa moralkakor staplade på varandra som att det är viktigare att ge än att få, att man måste borsta tänderna noga, att man blir sjuk och slö av skräpmat osv osv i all oändlighet.
MEN! Jag måste erkänna att det är ganska kul och ett av de få program jag tvingas se på barnTV som jag kan stå ut med utan att spy. Ganska kul musik är det också!
Litet smakprov:



av saraconnemara Postat i Övrigt

Sara… Sara…

Ja du lilla Sara, vad ska vi göra med din vinterfnatt??? 🙂
Vi red i ridhuset idag och jag kan ju inte säga att hon var den där coola, sävliga ponnyn vi är vana vid direkt… Hon laddade som attan nere vid ingången till lilla stallet så där fick man vara försiktig och även om hon i det stora hela skötte sig (i alla fall bättre än igår) så fick hon några riktiga fnattar och bara exploderade rakt upp i luften. För Daniella som red efter mig gick det lite bättre, men hon fick också känna på några riktiga bockar och krumsprång. Det blir till att rida lite ordentligt i morgon också för annars kommer det att bli kul med dressyrträning på måndag… inte!
Efter att Daniella ridit Sara så skulle hon rida lektion direkt på och hade sån tur att hon var ensam i sin grupp så hon fick en privatlektion – tack Ida! 😉 Hon red Oliver och där gick det undan emellanåt, så nu när vi kommit hem ser hon helt slut ut *haha*
Det är jobbigt med tossiga hästar!
Ikväll är det kvällsfodring, och Nora och jag åker och fixar det. Daniella tyckte hon gjort det hon skulle i stallet idag och det kan man ju kanske hålla med om…

Åsså ett litet skriveri om allas vår Lasse!!!

ÄNTLIGEN!!!

ÄNTLIGEN har en av de stora tidningarna uppmärksammat detta på ett korrekt sätt! Tack till Staffan Heimersson på Aftonbladet!!!
Klicka på småbilderna nedan för att läsa texten.

heimersson_1heimersson_21

av saraconnemara Postat i Övrigt