Lizas försvarstal

Igår gick Liza Marklund ut med ett försvarstal i Newsmill och hela servern kraschade! Så kan det gå när man väntar för länge med att gå i svaromål och låter folk gå och undra och fundera och bygga upp nyfikenhet och ilska!
Här är i alla fall hennes sätt att hantera frågan och här är Monica Antonssons svar på det hela.
Intressant läsning, minst sagt… 😉

I tävlingstagen

6001Daniella behöver ett par läderridstövlar. Verkligen. Hon vill ju ut och tävla dressyr i vår med Sara och då kan hon ju inte komma i sina jodhpurs.
MEN! Var 17 hittar man snygga stövlar med snörning fram, smaaala skaft och inte för höga (typ juniormodell), i stl 38??? Om hon var lite längre var det inga problem men alla vanliga stövlar är för höga och skaver då i knävecket. Om man inte lägger 3-4000:- på ett par måttbeställda och det gör jag INTE! Max en tusenlapp och redan det är för mycket med tanke på att hon kommer växa ur dem snart troligtvis…
Begagnat är helt OK men nu har jag letat igenom hela internet utan napp.
SÅ – ni hästmänniskor som jag vet läser den här bloggen – tipsa mig om ni kan! Nån som vet nån som har ett par att sälja, nån butik med bra extrapris eller vad som helst! Öppen för alla förslag.
Här är måtten för er som vill kika vad ni har hemma i gömmorna:
Höjd från golvet bak – ca 37-38 cm
Vaden runt – ca 33 cm
Fot – stl 38
Seså! Hjälp mig nu!!! 🙂
(Det finns en tjej i stallet som har ett par jättesnygga som ser ut att kunna passa Daniella – funderar allvarligt på att slita dem av henne *HAHA*)

Kom också på att om hon ska tävla så måste jag ta ”Grönt kort” för att hon ska få vara med. Hon är ju bara 12 ännu och då får jag ta det åt henne så länge. Kan ju faktiskt vara lite kul för mig med, även om jag känner att jag definitivt inte har tid för tillfället. Frågade i stallet idag och det skulle visst bli en kurs inom ett par veckor sa de så det är väl bara att hänga på.
Vad gör man inte för sina barn… 😉

Bloggvärde…?

Denna blogg är värd 2719:- fick jag veta idag via Bloggvärde.se.
Varför det??? För vem??? Vem mer än jag skulle vilja ha min blogg???
Vad gör att den inte är värd 19,50 eller 347 000??? Ska jag sälja den på Ebay eller???
Gud så fånigt…

Förresten har jag idag ätit Findus gräddstuvade pytt-i-panna som i och för sig var god, men det såg ut som nåt hunden har spytt upp… Och så undrar jag hur man kan få i så mycket tillsatser i mat, men glömma saltet för utan salt smakade det nada…showimage
OBS! Innehållsförteckning… När slutade man göra pytt på potatis, lök och köttbitar??? Kolla på det här:
Friterad potatis (potatis, vegetabilisk olja, salt, druvsocker), skummjölk, sammanpressat nötkött 10%, lök, vispgrädde 2%, vetemjöl, vegetabilisk olja, salt, modifierad stärkelse, stärkelse, persilja, socker, jästextrakt, aromämnen och kryddextrakt .

Dubbelmoral, Liza…

Dubbelmoral är den värsta sortens moral! Precis det som Liza Marklund ägnar sig åt när hon ansluter sig till en agent som är dömd för misshandel och förföljelse av sin sambo, men går ut och försvarar honom tillsammans med Jan Guillou och Ann-Marie Skarp från Piratförlaget. ”Alla måste få sona sina brott och få en andra chans” heter det.
Hur kan det komma sig att just Liza Marklund kan skriva under på det när hon hänger ut mannen med det arabiska ursprunget så i ”Gömda” att han aldrig kommer få en andra chans (trots att hans brott i förhållande till Lizas agents var betydligt ”mindre”) och uttalar sig om att han minsann måste stå sitt kast och aldrig kommer att kunna sona sitt brott (som dessutom inte är en bråkdel av det han beskylls för i ”Gömda”). Och hur kan Liza Marklund som sägs arbeta så hårt för utsatta kvinnor välja en sån agent?
Detta är för mig obegripligt.
Här är en utomordentligt väl skriven artikel i frågan från DN Debatt idag av Max Fredriksson, Magnus Lindgren och Björn Lagerbäck. Träffar mitt i prick och säger precis det jag själv tänker:
”Liza Marklund spär på rasismen och sexismen”
En av de bästa artiklarna i ämnet just nu – läs den!!!