Stackars Saraconnemara…

Lilla, lilla Sara som haft så mycket problem med sin rygg. Har vi TUR så har vi kanske löst en bit av problemet idag!
Hade ute Per Martin Andrén som är veterinär, hästkiropraktor och dessutom specialiserad på hästars tänder som skulle kika på tanten. Fick tips av en tjej i stallet och tänkte att det var värt att prova i alla fall.
Han kom (tre kvart för sent 😉 ) och kände igenom Sara och kände henne i munnen dessutom eftersom man ju aldrig vet varifrån problem kommer så det är bäst att kolla allt. Han hittade en vargtand som hon hade kvar! Han frågade om hon inte går lite snett med huvudet när man rider, och jo – det gör hon nog när jag tänker efter. Ett bra sätt att kompensera att det säkert är obehagligt med bettet där den här tanden sitter. Han kände på den och insåg att den satt lite löst, tryckte till med tummen och ut kom den!!!tand2Vass som attan så det kan ju inte vara så mysigt att ha den i munnen.
Det är kanske inte så konstigt om hon får ont lite överallt när hon går och spänner sig hela tiden för att det är illa i munnen. Han knäckte henne lite i nacken och korset också och hon gäspade och tuggade och verkade trivas.
Så nu ska hon bara promeneras i 3-4 dagar och sen ridas på hackamore (bettlöst) i någon vecka och efter det varva hackamore och vanligt bett tills hon inser att det inte gör ont i munnen längre och kan slappna av vid ridningen. Vem vet – kanske får jag en ny häst! Om inte annat har jag gott samvete för att det åtminstonde inte gör ont i munnen på henne! Och så himla trevlig han var dessutom! Det kändes som att han verkligen visste vad han pratade om och kom med råd och tips som verkade väldigt vettiga.2ff2_1
Såhär ser ett hackamore ut för den som inte vet. Har inget eget, men lånar av snälla Madde i stallet.

Har varit hemma nu i ett par timmar men ska snart tillbaka till stallet för Nora ska rida för första gången i sin nya grupp (den gamla krockade med cirkusen) så vi får väl se hur det går. Den här gruppen har kommit lite längre, men jag tror att det bara är bra med lite utmaningar för henne om hon ska komma vidare nån gång. Hon är så orädd att hon säkert fixar detta. Ska åka och kika på henne strax.