Liza Marklund hos Skavlan

skavlan1 Härom kvällen var Liza Marklund gäst hos den norske intervjuaren Skavlan i SVT. Det var en intervju som i alla fall jag var nyfiken på då hon ju hållit sig helt borta när det gäller intervjuer ang. ”Gömda” förutom den pinsamma kvarten i Tv4 Nyhetsmorgon med Anders Pihlblad som strök henne medhårs och inte kom med några obekväma frågor alls utan tvärt om verkade väldigt osäker på vad han vågade fråga om.
Här ställde hon så till slut upp i alla fall – i SVT på bästa sändningstid. Skulle hon komma lika lätt undan denna gång? Jag tycker faktiskt inte att hon gjorde det. För första gången fick hon stå till svars lite för vad hon gjort och Skavlan var bra tuff med vissa frågor. Liza Marklund ser uppenbart obekväm ut och är överdrivet vänligt leende oavsett vad han frågar. Hon tycker synd om sig själv eftersom hon drabbats av ”drevsymptom” och hon lider uppenbart av hybris då hon kallar Monica Antonssons bok för en ”rörig partsinlaga som kommit ut på ett källarförlag” och säger att om det inte handlat om henne så hade den aldrig kommit ut över huvud taget. Hon är ju en så otroligt viktig person att alla vill läsa om henne. Tydligen. Vilken arrogans!
Dessutom svär hon sig fri från sitt ansvar när hon säger att ”Gömda” är ”Mias sanning” – plötsligt har hon inget med den att göra utan det är Mia Eriksson som får ta smällen.
Hon är dessutom tuff nuförtiden, säger hon för om man har haft en ”fradgatuggande, gallskrikande Janne Josefsson efter sig så klarar man det mesta”. Problemet är bara att Janne Josefsson själv säger att han aldrig träffat Liza Marklund…
I intervjun i Tv4 sa hon att hon inte läste dravlet som skrevs om henne, här säger hon att hon naturligtvis var medveten om allting och att hon inte satt i nån liten bubbla i Spanien. Hur ska människan ha det???
Men le lagom insmickrande som passar i media har hon lärt sig under allt detta.
För er som vill se programmet så ligger det ute HÄR ända fram till den 6 april och Liza Marklund är först ut. Dessutom är Mads Mikkelsen och Stellan Skarsgård med så det kan vara värt att se bara för deras skull om inte annat. Stellan Skarsgård och Alice Bah hade en hel del bra att säga om religon (eller brist på kanske) dessutom 🙂
liza

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s