Grästräning

Nu på kvällen hade NFK grästräning – dvs hoppträning ute på stora gräsbanan inför kommande tävlingar. Alla får rida fram självständigt, hoppa fram i paddocken (vattensjuk efter allt regn) och sedan gå ner på gräsbanan och hoppa en bana två gånger på valfria höjder.
Nora ville ju naturligtvis vara med på Trixi för hon ska ju tävla på gräset senare i vår så hon har sett fram emot detta jättelänge. De hoppade fram innan och det märktes på lilla Trixan att hon varit ute på äventyr igår för hon kändes trött i kroppen, men kom igång efter ett tag och tyckte det var mer än kul. De flög över både oxern och räcket på ca 75 cm utan problem.
Nere på banan sen var Trixan glad och förväntansfull eftersom hon såg de andra hoppa (man går ner tre och tre och väntar) men fortfarande städad.
Första rundan valde Nora att lägga på 50 cm och det var inga som helst problem. Trixan var helt kontrollerbar och hoppade alla fem hindren med god marginal. Hon tar ju i för kung och fosterland i varje språng och seglar jättehögt över. Hade kanske varit listigare att spara lite på krutet och inte slösa så mycket energi 🙂 Så fick de vänta en stund och lade sen upp hindren på 70 cm som är det de ska tävla framöver. Trixan tände till ordentligt, men det såg väldigt snyggt och prydligt ut – utom över räcket där hon liksom bubblade över och först gjorde ett luftsprång precis innan hon trampade av och sedan fortsatte med 4-5 brallar och luftsprång efter också. Nora satt kvar men blev nog lite rädd – dock styrde hon bara på nästa hinder och det var inga problem mer. Hon var otroligt lycklig och nöjd efteråt så nu är det bara full fart framåt mot nästa träning och tävling! Bästa, bussigaste Trixi!
Jag är en usel fotograf men slänger såklart ut lite bilder:

Oxern på framhoppningen när den låg på 75 cm

Väntar på sin tur

Över oxern andra vändan

Det gick så fort emellanåt att de knappt fastnade på bild 🙂

Över räcket med en busig och brallande Trixa

Annonser

2 comments on “Grästräning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s