Hästblogg igen

Nu börjar det nästan kännas som om detta kan bli en hästblogg igen efter ett smärre uppehåll pga alldeles för mycket jobb och en hetta som inte gjort det möjligt att göra någonting på hästfronten.
I dag åkte i alla fall Nora och jag tillsammans med Emilia till betet och Nora red ett ganska tufft dressyrpass i paddocken (ca 21 grader och moln – då passar man på 🙂 ). Trixi har ju fått för sig lite att man kan göra som man vill när man har semester så nu blir det lite allvar fram till lägret nästa vecka så hon är lite mer diciplinerad och håller sig på mattan med Nora. Då är det ju skogen och vallen utan staket som gäller så det är ju bra om man har en ponnyskrutt som lyssnar…
De jobbade framför allt på mjukheten och följsamheten och Trixan var helt fantastiskt underbar sista tio minutrarna när hon var varm i kroppen och accepterade att Nora bestämde. Då kom hon till arbete ordentligt och jag vet ju hur härlig hon är att sitta på då så jag var nästan lite avis att det inte var jag som red… 😉
Nora var vääääldigt nöjd och glad efteråt och det kändes ju bra efter vurpan i onsdags (men jag säger det igen – Trixan var inte dum, hon blev rädd).

Emilia skrittade av och travade någon långsida också och Trixi är ju så snäll så jag behövde inte hålla i särskilt mycket alls. Nora filmade lite så det kommer så småningom. Emilia börjar bli så himla duktig nu. Hon styr själv och blir jättesur när hästarna inte lyssnar på hennes korta ben.
Igår red hon på shettisarna som bor vid betet – Unni och Vickevira – och det gick jättebra för henne. Hon till och med galopperade i full fart en hel långsida. Nora red också, hon är ju kort nog för att kunna rida shettis fortfarande och ibland är det nog inte fel att även en sån lite häst blir riden av någon som är lite större och lite duktigare för de får ju för sig en massa knas när bara småbarn rider hela tiden.
Det var två glada och svettiga ungar som borstade av efteråt och tog upp småhästarna till hagen.

Puss o kram Unni
Mycket pyssel innan man kan rida
Vi traskade en bit längs vägen och Milla klarar det själv nu
På Vickevira

bloglovin

Annonser

One comment on “Hästblogg igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s