Ridläger

Idag var första dagen på ridlägret och vi började med att åka och hämta Trixi i morse kl 7 (inte så himla pigg och glad då kan jag lova). Hon är ju så lättlastad så det gick smidigt och vi styrde mot Linköping.
Så vad har vi gjort idag då? Det man gör på ridläger – rider (såklart), pysslar med hästarna, umgås med trevliga människor och äter massor av god mat 🙂
Första passet var ett dressyrpass och Saras andra på hela sommaren. Vi har ju bara busat runt i skogen och det har nog gjort susen för hon var väldigt glad och pigg och kunde knappt stå still. När vi väl började jobba så kändes hon härligt mjuk och fin och framåt så det var riktigt riktigt roligt!
Det var varmt så jag svampade av henne och släppte ut henne i en hage med minimalt med gräs och det första hon gjorde var såklart att rulla sig – tack för den!
Såhär fin blev hon:

Trixi var jättefin på dressyrpasset också faktiskt. Nora var så nöjd och glad efteråt – kanske framför allt för att ponnyskruttan var helt kontrollerbar på vallen helt utan staket. Hon såg så mjuk och härlig ut redan från början så det var ju kul för Norpan!
De älskar varann såhär mycket:

Och såklart måste den lilla röda gäspa minst 5-6 gånger innan man kan tränsa:

Eftersom det var sitsträning på lina som stod på schemat på eftermiddagen så behövde Sara inte vara med utan fick gå där och strosa runt i hagen. Jag var inte heller med för min rygg vill inte det, men jag hjälpte till att longera.
Nora hade Trixi och vi har ju aldrig spänt in henne med inspänningstyglar så det var lite spännande hur hon skulle reagera. Det bekom henne inte alls men hon visade med all önskvärd tydlighet att det var döööötrist att bara gå runt runt… Bra gick det i alla fall och Nora sitter ju som gjuten i sadeln utan stigbyglar i alla gångarter och det är ju så himla nyttigt att rida såhär – man gör det allt för sällan egentligen…
Några bilder:


Trixan blev väldigt glad när hon blev utsläppt till Sara efteråt för det fanns ju i alla fall kanske 50 grässtrån i hagen och hon har ju gått på fångbete hela sommaren så hon åt
och åt
och åt och sen var det typ slut. Besviken ponny. När man äntligen får lite gräs så tar det slut direkt. Hon går fram som en gräsklippare så i morgon kan nog Sara gå ute på natten också för då har Trixi klippt och ätit upp varenda litet strå i hela hagen. Garanterat. Inatt får Sara stå inne för jag vill inte att hon äter mer än några få strån. Trixi kan käka för hon blir inte sjuk – bara fet och det är ju inte hela världen 😉 Det är hon redan *haha*

I morgon blir det upp tidigt igen – då är det dressyrpass och uteritt som gäller.

bloglovin

Annonser

2 comments on “Ridläger

  1. Oj, så länge sedan det var sedan vår dotter var på ridläger inser jag. Det är hennes ”fel” att vi är kvar med vårt hästintresse trots att hon inte har så mycket av sitt kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s