Drama Queen

Det var en tuff dag för lilla Trixi Fire idag. Vi började med att båda hästarna fick massage i nästan en timme var och det tyckte hon var sköööönt. Hon stod nästan helt stilla hela tiden och det är inte likt henne. Trixi har lite integritet och gillar inte att alla som hon inte känner kladdar på henne, men det här gick bra och hon stod bara och njöt. Sara har ju fått massage regelbundet förut så hon visste vad det handlade om och började gäspa och tugga nästan direkt. Totalt avslappnad.
Sköööönt
Så kom Sandra och Malin som skulle ha hästarna idag och red för hon som masserade ville gärna att de skulle ridas direkt efter så att musklerna höll sig mjuka och fina. Sara var mjuk som smör men ganska tjurig och Trixan var pigg och glad som vanligt.
Jag, Daniella och Emilia åkte tillbaka till stallet på eftermiddagen för Daniella skulle rida lektion och Trixi skulle klippas. Äntligen var det hennes tur. Fast hon är ju rolig den lilla röda… Varje gång vi satte på klippmaskinen gick hon i taket och blev jääääätterädd men sen kunde hon stå stilla när man klippte så länge man inte klippte där hon var kittlig och det var typ överallt. Ett par gånger var hon tvungen att kasta sig åt alla håll och stå lite på bakbenen också för säkerhets skull OM vi skulle missat att hon inte ville vara med.
Blä, sa Trixi
När det var klart så fick hon äta lite och sen bestämde jag mig för att när vi ändå var igång så skulle jag banne mig rycka manen också och det är ett hästjobb för Trixi har den tjockaste och längsta manen söder om Gävle – jag lovar. Hon såg så ovårdad ut att det bara var tvunget nu. Saras man ryckte jag igår fast hon har ju inte ens hälften så mycket så det gick ju fort men detta var lite mer kan man säga. Efter en dryg timme såg hon i alla fall hyfsat presentabel ut så vi gav oss där. Då hade hon hunnit kasta sig åt minst 17 olika håll, hänga upp sig i grimman tills hon nästan kvävdes, ställa sig lite lagom på bakbenen och varit allmänt dryg och otrevlig och visat upp hela registret av drama som bara en röd drama queen som hon kan göra. Det är över huvud taget mycket drama runt Trixan – hon gillar uppmärksamhet och kan liksom inte låta saker bara passera utan måste bli lite upprörd emellanåt helt utan orsak. Allt skulle vara så mycket enklare för henne själv om hon bara kunde sansa sig lite, coola ner sig och inte bry sig om småsaker men det är inte hennes stil liksom 🙂
Lite skillnad blev det i alla fall

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s