Hopp- och bom-övning

Efter att ha jobbat heldag är det ganska skönt att åka till stallet på kvällen och varva ner lite och ta det lite lugnt. Vi hade ändå kvällsfodringen så vi kunde lika gärna rida och mocka och sånt innan det var dags att ge hästarna kvällsmat vid halv nio ungefär. Vi ställde upp ett par sockerbitar med en bom över bara och tränade på att rida i en åtta över för att landa i rätt galopp och kunna välja hur stora eller snäva svängar man ville ta.
Jag red Sara och hon var överväldigande sur och grinig till att börja med. Verkligen protesterade med hela kroppen så jag var tvungen att bli riktigt grinig. Då höll hon på att skicka av mig genom ett antal bakutsparkar, men sen blev hon istället helt fantastiskt fin och mjuk och hon tyckte ju att den lilla övningen var rätt kul när allt kom omkring. Första vändorna gjorde vi med bommen på nerlagda sockerbitar och sen reste jag upp dem helt till Nora och Trixi. Tanten och jag höll oss på de låga. Första gången vi red på det pyttelilla hindret blev hon så fundersam att hon först tvärstannade och sen kastade sig över sockerbiten istället för bommen, men sen gick det helt ok och hon blev väldans glad och pigg.
För Nora och Trixi gick det kanonbra! De landade i rätt galopp nästan hela tiden och annars byter Trixan oftast själv efter ett par-tre steg när hon märker att hon är i fel varv. På slutet låg det lilla hindret på kanske 65 cm och det var väääääldigt roligt hojtade en uppspelt Trixa, men ändå rätt städat och kontrollerat.

I eftermiddag ska jag och en av tjejerna från jobbet åka och rida lite och sen blir det till att träffa de andra från jobbet och gå ut och äta indiskt. Mumsigt och trevligt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s