Två knådade hästar

Equiterapeuten var hos ponnyskruttarna igår och de fick en ordentlig genomgång med knådning, knäckning och lite akupunktur.
Hon tyckte att Trixan var en jättefin liten ponny som bara behövde stretcha ryggmusklerna lite genom att bli riden i en låg och rund form lite mer och böjas och gympas i sidorna.
På Sara hittade hon precis som jag trodde hennes skada i höger bakknä och tanten var INTE glad åt att bli knådad och få nålar satta där. Dock tyckte hon att jag skulle börja rida henne lite smått, sätta igång henne i skritt först så att hon fick mjukas upp lite eftersom det ju har varit flera veckors vila. Nu är ju nästan all hälta borta och det är mest stelt och lite trist där bak så hon trodde absolut inte att det skulle göra något att jag satt på, snarare att man då kan stretcha henne lite och få henne att jobba bättre än om man bara går promenader.
Det är nästa projekt alltså – igångsättning. Lika kul varje gång men med skillnaden att tanten är ganska överladdad just nu och gärna springer mer på snedden och höjden och frustar än knallar på lugnt och sansat. Men det känns ändå väldigt bra att det inte hittades något mer stort och trasigt. Alltid skönt att få en liten uppdatering om hur skruttarna mår.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s