Dressyrande hoppeponny

Dressyrträning stod på schemat i eftermiddags för Nora och Supen.
Vi hade bokat en tid hos Lisbeth för att få hjälp med att hitta knapparna på den vackra gråa för även om man tycker det går bra så finns det alllllltid saker att peta i och ändra på för att få det ännu bättre. Sagt och gjort – vi packade in all utrustning i bilen och lastade ponnyprinsen. Härom dagen provlastade vi för jag kom ju på att vi inte testat det själva sedan han kom och det är inte kul att stå där med en häst som testar mig och kanske inte vill gå på. Nu var det inga som helst problem, men det kändes tryggt att ha provat i alla fall.
Inga problem idag heller och han stod så snällt hela vägen, jag märkte knappt att han var med.
När vi kom fram och så gjorde jag som vi alltid gör med Trixi – öppnar och småpratar lite och kollar att hon är ok innan man packar ur och tar på ev. väst och sånt. Det tror jag inte är Supens medlodi. Han ansåg att om jag nu pratade med honom så skulle han ut NU! Inte om ett par minuter utan NU! Det var ett väldans hallå ett tag och han trampade runt och hade sig. Jag öppnade fram på släpet och då kom han på att han ju aldrig gått ur ett släp framåt förut. Han frös fast, tog ett steg framåt, ett halvt till, frustade lite och HOPPADE ner för att slippa gå på brädan. Ja, det är ju onekligen en effektiv teknik för ut kom han ju – fort.
Det var mörkt men det verkade inte störa honom för paddocken var ju upplyst. Lisbeth är inte nådig att rida för, där får både häst och ryttare kämpa på ordentligt, men hon vet vad hon pratar om och även om hon kan vara jäkligt tuff och Nora kan bli nog så sur på henne ibland så har jag alltid med mig en unge hem som vuxit och förstått varför hon ska göra på ett visst sätt och varför hästen gör som den gör.
Hon fick träna på att verkligen RIDA och inte åka häst. Supen som tyckte att han var duktig fick snart veta att det krävdes lite mer än att springa fort och kröka på nacken för att göra Lisbeth nöjd, han fick jobba ordentligt på små volter och med mycket lösgörande och den sista kvarten såg han helt fantastisk ut! Han trampade under sig och gick i en stadig hög form som kunde göra vilken dressyrdomare som helst lycklig 🙂 Lisbeth med, hon tyckte han var otroligt läcker och att han skötte sig riktigt bra när han väl kom till arbete.
Så packade vi in en dyngsvettig ponnyprins och en trött unge i bilen och när vi landade på NFK så hoppade den vackra gråa ut ur släpet igen – inte sätta fötterna på lemmen… läskigt…
Han blev ordentligt avsvampad och fick ett nytt, fräscht fleecetäcke innan han fick gå in i den nystädade boxen för em-mat. Han såg väldigt nöjd och avslappnad ut där han stod och mumsade.
I morgon har de hoppträning för Jenny på Hageby. Att det blev två träningar dagarna efter varandra var väl inte det ultimata, men han får bara jogga lite på söndag så han inte blir stel efter hoppningen och så blir det till att vila på måndag.
Vilken pärla! 🙂
Vänlig och vacker

Annonser
av saraconnemara Postat i Övrigt

One comment on “Dressyrande hoppeponny

  1. Hej,

    jag läste att du var på säljutbildning för något år sedan. Var det inom Body Shop? tänkte fråga i sådana fall vad ni fick göra. Var det teater?
    Hoppas du vill svara.
    //Anonym

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s