Hopp och skutt och luciashow

Det är så härligt när man inser att varje gång man gör något nytt med den vackra grå ponnyprinsen så får man bara mersmak för att han är så himla fantastisk.
Vi började dagen med ett besök i Söderköpings ridhus där Nora och Supen skulle träna för Wanja.
Nu ska vi ut och åka

Jag klantade mig när vi just lastat av och slängde ett transportskydd precis bakom rumpan på honom så han for i taket. Lite stressad och frustig var han när vi klädde på honom sadeln och så kommer en unge och sladdar med sin cykel i gruset bakom honom… Just vad han INTE behövde då. Men när vi promenerat ett litet tag och frustat klart så var det inga problem igen. Han var cool när vi gick in i ridhuset men grymt taggad när träningen väl börjat. Nora kände att han blev lite väl pigg och glad så hon vågade inte riktigt klämma på honom som han egentligen behöver för att få de där härliga runda sprången men det gick ändå kanonbra! Han går från klarhet till klarhet den ponnyskrutten.
De var bara två i gruppen så de fick hoppa mycket och rätt högt – det låg väl på drygt 90 hela tiden – så Norpan var jättenöjd efteråt och Supen var trött men glad. Han tycker ju det är så roligt!

Så iväg på kalas med släkten för Tuva som fyllde 6 år med tårta och fika och trevligt prat innan det var dags att åka tillbaka till stallet för den årliga luciashowen.
Emilia och Tuva briljerade i käpphästkadriljen 🙂 och Nora och Supen var med i den riktiga kadriljen tillsammans med 7 andra ekipage. På framridningen och genrepet var han lite spänd men när det var dags på riktigt så såg han helt fantastisk ut! Hög och fin i formen, stadig och lydig och alldeles jättehärlig.
Nora var så nöjd att hon nästan grät när hon hoppade av efteråt – hon som varit så orolig efter repetitionerna eftersom hon tyckte han var rädd för allting, men jag tror att han kände att hon var nervös. Han är så väldigt känslig och märker direkt om allt inte stämmer.
Knoppad med glitter och snart färdiglindad inför luciakadriljen

Men han är verkligen en helt underbar häst – vi är så lyckliga över att ha honom och för varje gång man rider eller prövar något nytt så blir man bara nöjdare. Kunde inte vara bättre. Att han sedan har världens största hjärta och är så otroligt vänlig gör det ju inte sämre.
Bästa ponnyprinsen!
Matchad i rosa

Annonser
av saraconnemara Postat i Stallet

3 comments on “Hopp och skutt och luciashow

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s