Kontentan av Åby – hyfsat…

Laghoppning div 3 där Nora egentligen inte är med i laget men eftersom vi ändå skulle dit så hoppade hon in och gick en 80-runda. Supen var heeeelt fantastisk och de fick ett otroligt fint flyt där varenda språng var helt perfekt. Det är inte ofta man hittar den känslan. Det såg ut som att de bara rann igenom banan.
Bådade ju gott inför LB’n…
Där tog det dock lite stopp. Supen fick för sig att han skulle köra sitt eget race – tog bettet och sprang. Det spelade ingen roll hur mycket Nora försökte få honom att inte bara bli lång och snabb för hon fick vara glad att han gick att sytra mot rätt hinder. Dessutom fick han för sig att i stort sett tvärnita inför varje och hoppa dem stillastående. Han var bara nonchalant och dryg och lyfte inte ens på fötterna. HÖGT över alla hinder dock och ändå lyckades han ta med sig bommar. Knasponny.
Runt kom de på 12 fel och Nora var så ARG när hon kom av banan.
Dock visade det sig att detta räckte till en fjärdeplats av nio eftersom banan var extremt svår och det bara var EN felfri i grunden. Hon vann ändå fast hon blev utesluten i fas 2 och det var dessutom fyra till som blev uteslutna i grundomgången. Då kanske man inte ska vara så missnöjd trots allt… 😉
Han är ju helt fantastisk – så är det bara, men alla kan väl ha en taskig dag… ❤

Vad jag tyckte var väldigt jobbigt med den här dagen var att eftersom det var lagtävling så hade de pris till bästa hejarklack och det kan väl vara kul, men för en häst som Supen som inte gillar att man skriker och härjar och viftar med stora banderoller blev det väldigt stressande och dessutom blåste det storm och det gillar han inte heller utan blir lätt lite rädd och obekväm. Han var stressad redan på framhoppningen pga detta och vinden. Det blåste så de fick ställa en funktionär vid varje hinder och hålla i hinderstöden för de välte annars.
Jag – som den jobbiga mamma jag är – var faktiskt fram till två av hejarklackarna, som stod precis vid första hindret och vrålade och viftade med jättestora flaggor, och bad att de skulle sansa sig när det kom ryttare från andra klubbar för det är inte OK att skrämma skiten ur deras hästar. De egna ekipagen får de ansvara för själva. Tack och lov respekterades det hyfsat.

Nu taggas det fälttävlan i Kinda på söndag…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s